Ylätunniste

Uutisia

Sydänliiton ammattilaisnetistä materiaalia motivoivaan elintapaohjaukseen

OTA-ohjauskartta-aineisto on koottu tukemaan terveydenhuollon ammattilaisia motivoivassa elintapaohjauksessa. Se toimii ikään kuin karttana ja suunnistuksen tukena muutosohjauksen poluilla. Materiaalin avulla ohjaajan on helppo auttaa asiakasta konkreettisen muutossuunnitelman laatimisessa. Aineistosta löytyy puheeksi ottoa ja ohjausta havainnollistavia ohjauskuvia, testilomakkeita, muutossuunnitelmalomakkeita sekä oppaita. Kaikki materiaali on ladattavissa ohjauskäyttöön. Tutustu OTA-ohjauskartan aineistoon Sydänliiton sivuilla.

Lue lisää.

Petri Paju: Syliä tähteeksi - Järjestöjen elämää ja elämää järjestöissä. Lastensuojelun keskusliiton julkaisu

Syliä tähteeksi – Järjestöjen elämää ja elämää järjestöissä tarjoaa tuoreen, arkisen ja ihmisläheisen näkökulman järjestöjen maailmaan. Kirja esittää, että järjestöt ovat parhaimmillaan silloin, kun ne tukevat ihmisiä elämän siirtymissä. Järjestöt sanovat mielellään olevansa lähellä ihmistä ja tuovansa ihmisen äänen esiin. Mutta tiedämmekö todella, mitä ihmiset ajattelevat järjestöistä ja niiden toiminnasta? Kirjassa on yhteensä 43 haastattelujen pohjalta tiivistettyä järjestöelämäkertaa. Haastateltujen ihmisten …

Lue lisää.

Leffaklubi starttaa Viikarilla

Kumppanuustalo Viikarilla aloitellaan ihan uudenlaista yhdessäoloa ja toimintaa maksuttoman Leffaklubin merkeissä. Tarkoitus on kokoontua Viikarin ensimmäisessä kerroksessa, Kohtaamispaikka Loistossa katsomaan yhdessä elokuvia joka makuun, jotain lapsille ja jotain vähän vanhemmillekin. Leffaklubi on esteetön ja myös elokuvatarjonnassa pyritään kokeilemaan vähän kaikille jotain. Vauvakinot kevään ajan kokeilussa Viikarin Leffaklubi osallistuu Lasten kulttuuriviikkoihin 2018 järjestämällä vauvakinon 6.2. klo 9-12. Vauvakinon toinen näytös pidetään …

Lue lisää.

Duunista toimeen hankkeesta Rekrystä toimeen hankkeeksi

Duunista toimeen -hanke päättyy tämän vuoden lopussa, mutta hankkeen aikana aloitetut palvelut eivät katoa. 1.1.2018 käynnistyy Rekrystä toimeen -hanke, joka jatkaa työtä nuorten työllistämisen parissa. Kohderyhmänä ovat edelleen 17-29-vuotiaat kouvolalaiset ja iittiläiset nuoret (aikuiset) sekä alueen työnantajat. Duunista toimeen -hanke auttaa 17-29-vuotiaita kouvolalaisia ja iittiläisiä työnhakijoita ja alueen työnantajia löytämään toisensa. Nuorille Duunista toimeen tarjoaa apua työnhakuun ja työelämän valmiuksiin …

Lue lisää.

Eloisa ikä -hankkeiden materiaalit yhdestä osoitteesta

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen Eloisa ikä -ohjelma vuosille 2012-2017 luo edellytyksiä ikäihmisten hyvälle arjelle ja mielekkäälle tekemiselle. Ohjelmaa koordinoiva järjestö on Vanhustyön keskusliitto. Täältä löydät Eloisa ikä -ohjelmassa mukana olevien hankkeiden tuotoksia ja materiaaleja. Mm. Mielipakka, mielen hyvinvointiin keskittyvä 52 kortin kokonaisuus, Keskustele elämäntaidoista -opas, Neuvokkaat naiset(R) -ryhmätoiminnan käsikirja ja paljon muuta.

Lue lisää.

Lisää uutisia Yhdistysinfossa

mm. Pohjois-Kymen Kasvu ry:n Anjalankoski -rahoitus avautuu haettavaksi tammikuussa, Terveyskylä.fi -sivustolta tietoa ja tukea kaikille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille, Sote-järjestöt Suomessa: Uusi videosarja esittelee järjestöjen toimintaa. 

Tapahtumia (20.12.2017 - 1.2.2018)

Tapahtumat on jaoteltu  alueittain (Kouvolan seutukunta, Kotka-Haminan seutukunta, Etelä-Karjala ja Loviisa), jotta oman alueen tapahtumat olisi helpompi löytää.

Lisätietoa tapahtumasta saat klikkaamalla tapahtuman otsikkoa.

Toimintaa

Yhdistysinfon toimintaa -osiosta löydät Kymenlaakossa, Etelä-Karjalassa ja Loviisassa tapahtuvat toimijoiden järjestämät säännölliset toiminnat.

Mm. erilaisia teemapäiviä Heikintalolla Lappeenrannassa, liikunta- ja urheiluryhmiä Kotkassa, eri toimijoiden järjestämiä vertaisryhmiä ympäri Etelä-Karjalaa.

Toimitilat

Yhdistysinfon toimitilat -osiosta löydät lainattavissa ja vuokrattavissa olevia tiloja Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa ja Loviisassa

Tällä hetkellä vuokrattavana mm. kokoustiloja Haminassa, kokous- ja saunatiloja Imatralla, kokous- ja juhlatila Loviisassa, kerhotila Imatralla, kohtaamispaikka Lappeenrannassa

---

Yhdistysinfon vuoden 2018 ensimmäinen uutiskirje lähetetään sähköisesti kaikille järjestö-ja yhdistystoimijoille sekä muille uutiskirjeen tilanneille vkolla 5. Jos haluat uutisesi julkaistavan järjestötiedotteessa, ilmoita siitä 26.1.2018 mennessä tästä. Mikäli haluat toimittaa materiaalisi sähköpostitse, lähetä se osoitteeseen jenna.paajanen@socom.fi.

Kehitämme Yhdistysinfon uutiskirjettä jatkuvasti, jotta se palvelisi Teitä paremmin. Palautetta ja kehittämisehdotuksia voit lähettää osoitteeseen uutiskirje@yhdistysinfo.fi.

Yhdistysinfon ylläpito toivottaa kaikille rauhallista joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2018!