Tukea pariskunnille, joiden elämää muistisairaus koskettaa

Tervetuloa mukaan Omahoitovalmennus -ryhmään Kouvolan seudun Muisti yhdistyksen ryhmätilaan Hallituskatu 7 B, 4. kerros, 45100 Kouvola.

Omahoitovalmennus-ryhmän tavoitteena on käsitellä muistisairauden tuomaan uuteen elämäntilanteeseen liittyviä tunteita sekä oppia tunnistamaan ja löytää voimavaroja arkeen ja tulevaisuuteen. Ryhmää ohjaavat koulutetut Omahoitovalmennus-ohjaajat.

Ryhmään osallistuu 6-8 pariskuntaa ja se kokoontuu 8 kertaa. Ryhmässä toiminta suunnitellaan ryhmäläisten toiveet huomioiden, kantavia voimia ovat vertaistuki ja mukava yhdessäolo. Ryhmä on tarkoitettu pariskunnille, joista toisen muistisairaus on varhaisessa vaiheessa. Osallistujat valitaan haastattelun perusteella.

Vanhustyön keskusliiton mallin mukaisesta Omahoitovalmennus-ryhmätoiminnasta on saatu hyviä tuloksia. Ryhmään osallistuminen kohentaa tutkimuksen perusteella muistisairaiden osallistujien tiedollisia taitoja ja puolisoiden elämänlaatua.

Omahoitovalmennus-ryhmä alkaa keväällä 2022 Kouvolassa.
Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Kymenlaakson Muistiluotsi, Jenni Pussinen p. 045 858 2333