Omahoitovalmennus-ryhmä Kotkassa syksy 2021

Omahoitovalmennus-ryhmä pariskunnille, joita muistisairaus koskettaa 15.9.2021 alkaen Kotkassa.
Ryhmä on tarkoitettu pariskunnille, joista toinen on hiljattain saanut muistisairausdiagnoosin ja sairaus on varhaisessa vaiheessa. Tavoitteena on käsitellä uuteen elämäntilanteeseen liittyviä tunteita sekä oppia tunnistamaan ja löytämään voimavaroja arkeen ja tulevaisuuteen. Ryhmään osallistuu 6-8 pariskuntaa ja se kokoontuu 8 kertaa. Ryhmässä toiminta suunnitellaan ryhmäläisten toiveiden mukaan. Kantavia voimia ovat vertaistuki ja mukava yhdessäolo. Osallistujat valitaan haastattelun perusteella.

Omahoitovalmennus on tutkitusti tehokas tuen muoto muistisairausdiagnoosin kohdanneille pariskunnille. Ryhmään osallistuminen kohentaa muistisairaiden osallistujien tiedollisia taitoja ja puolisoiden elämänlaatua. Omahoitovalmennus mallin on kehittänyt Vanhustyön Keskusliitto.

Kysy lisää ja ilmoittaudu p. 040 523 9697.