Tuore Nuorisobarometri: järjestöt tärkeä vaikuttamisen kanava

Nuorisobarometrin mukaan äänestäminen on nuorille tärkein vaikuttamisen keinoista. Nuoret kokevat, että äänestämällä voi vaikuttaa ja moni myös käyttää äänioikeuttaan. Hyvänä vaikuttamiskeinona heti äänestämisen jälkeen tulee toimiminen nuorisovaltuustossa tai järjestössä.

Vaikka nuorisovaltuustoissa ja järjestöissä toimiminen nähdään hyvänä vaikuttamisen keinona, on matkalla esteitä, jotka voivat haitata osallistumista. Nuorilla ei välttämättä ole tietoa kaikista vapaaehtoistyön muodoista, eivätkä he aina tiedä, miten toimintaan pääsee mukaan.

Kun nuorilla on halua toimia, sitä pitäisi tukea ja luoda parhaat mahdolliset edellytykset toiminnan toteutumiselle.

Lue lisää Kansalaisareenan sivuilta

Lue koko Nuorisobarometri Valtion nuorisoneuvoston sivuilta