Taloushallinnon opas yhdistyksille ja pienosuuskunnille

Kansan Sivistystyön Liitto KSL ja KSL-opintokeskus on julkaissut taloushallinnon oppaan yhdistyksille ja pienosuuskunnille.

Oppaan tarkoituksena on taata kaikille yhdistyksille ja osuuskunnille toimiva taloudenhoito koosta ja luonteesta riippumatta. Se on suunnattu erityisesti aloitteleville yhdistyksille ja osuuskunnille. Nimessä esiintyvällä ”pienosuuskunta”-sanalla viitataan korkeintaan mikroyrityksen kokoisiin osuuskuntiin.

Julkaisu toimii hyvänä muistilistana ja käsikirjana taloudenhoitajille ja hallituksen jäsenille. Siinä avataan muun muassa kirjanpitoa, talouden suunnittelua, verotusta sekä palkanmaksu ja palkkahallintoa.

Tekstin ovat kirjoittaneet Jarkko KallioSini Niva ja Jenni Uljas. Graafisen ilmeen on suunnitellut Niko Peltokangas.

Oppaan tuottamista on tukenut Kuluttajaosuustoiminnan säätiö.

Lue lisää ja lataa opas KSL:n verkkosivuilta