Kasvun pienet investoinnit -teemahankkeelle jatkoa

Kasvun pienet investoinnit -teemahanke on tällä ohjelmakaudella Kasvun rahoittamista hankkeista suurin. Hankkeeseen on koottu avoimella haulla 24 alahanketta, joissa toteutetaan yhdistysten pieniä investointeja. Alahankkeissa on mm. asennettu ilmalämpöpumput viiteen kylätaloon, kunnostettu kahden kylätalon jätevesijärjestelmät sekä tehty kunnostuksia ja parannuksia mm. Saukonkallion ja Voikosken tanssilavoille, Sippolan kesätorikahvilaan, Pikkusuon moottoriradalle ja Kouvolan karting-radalle. Lisäksi on hankittu mm. siirrettävä esiintymislava, emalointiuuni, kyläläisten kuntosalivälineet sekä lainattava liikuntavälineperäkärry. Liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksia on parannettu mm. rakentamalla kota, frisbee-golfrata sekä street workout-teline ja beach-kenttä. Yhteistä kaikille rahoitetuille alahankkeille on se, että ne mahdollistavat maaseudun asukkaiden yhteisen toiminnan kehittämisen. Rahoitusta saaneet 24 yhdistystä käyttävät alahankkeiden toteutukseen yhteensä noin 1797 tuntia talkootöitä ja 32 000 euroa yksityistä rahaa. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 209 549 euroa ja alahankkeille myönnetty tuki on 70 % niiden kokonaiskustannuksista. Suuren kysynnän vuoksi valmistelussa on uusi vastaavansisältöinen teemahanke vuodelle 2019. Lue lisää hankkeesta Pohjois-Kymen Kasvun verkkosivuilta