Muisti- ja ikäystävällinen asuminen ja asuinympäristö -opaskirja

Ympäristöministeriön oppaassa esitellään muistiystävällisyyden ja ikäystävällisyyden kansainväliset suuntaukset sekä niiden kannalta merkitykselliset käsitteet ja näkökulmat, kuten kaikille sopiva suunnittelu ja osallisuus. Myös ikääntymiseen ja muistisairauksiin liittyvät toimintakyvyn muutokset otetaan huomioon asumisen kehittämismahdollisuuksia esiteltäessä. Opas sisältää paljon esimerkkejä hyödyllisistä ratkaisuista. Iäkkäiden ja muistisairaiden ihmisten tarpeiden kautta tarkastellaan yksityiskohtaisemmin asuinaluetta, pihaa, asuinrakennusta ja asuntoa. Myös teknologian hyödyntämismahdollisuudet otetaan huomioon asumisen tukemisessa. Lopuksi esitetään asuinympäristöjen suunnittelun tueksi muisti- ja ikäystävällisyyden tarkistuslista sekä kerrotaan, mistä saa aiheeseen liittyvää lisätietoa.

Lue lisää ja lataa opas Valtioneuvoston sivuilta