Vapaaehtoistyo.fi -palvelun käyttökoulutus

Tervetuloa Loviisan Vapaaehtoistyo.fi -palvelun käyttökoulutukseen torstaina 23. elokuuta klo 17.30 Kumppanuustalo Kulmaan!

Vapaaehtoistyö.fi on voittoa tavoittelematon, ei-kaupallinen, yleishyödyllinen, vapaaehtoistyötä tarjoava sivusto, joka on otettu käyttöön monissa kunnissa, mm. Porvoossa sivuston käytöstä on hyviä kokemuksia. Vapaaehtoistyö on yksittäisten ihmisten tai yhteisöjen hyväksi tehtyä toimintaa, josta ei saa rahallista korvausta eli palkkaa.  Voit hakea sinua kiinnostavaan tehtävään ilman, että osallistumispakkoa on jatkossa.

Loviisan kaupunki aloittaa palvelun käytön syksyllä 2018.  Palvelun kautta vapaaehtoistoimintaa järjestävät tahot voivat ilmoittaa vapaaehtoistehtäviään ja vapaaehtoiset voivat löytää itselleen sopivan vapaaehtoistehtävän.

Loviisan Vapaaehtoistyo.fi -palvelun tavoitteena on parantaa lisätä kaupunkilaisten aktiivisuutta, parantaa heidän terveyttään ja hyvinvointiaan osallistamalla vapaaehtoistoimintaan sekä luoda yhteisöllisyyttä. Tässä työssä voivat myös yhdistykset saada itselleen uusia aktiviteettejä ja tehostaa jäsenhankintaa sekä saada jäseniään uudenlaiseen toimintaan mukaan.  Ohjelmaan voi tutustua osoitteessa https://vapaaehtoistyo.fi/rekisteroiydy-tehtavien-tarjoajaksi/loviisa/

Koulutuksen sisältö: miten luon vapaaehtoistehtävän, miten vapaaehtoistehtävä kannattaa sanoittaa, miten saan tiedon kun joku hakee tehtävääni, miten saan lähetettyä viestejä tehtävääni hakeneille vapaaehtoisille, turvallisuus, tietosuoja, käyttöehdot.
Ota oma tietokone mukaan, niin pääset heti toimimaan käytännössä. Ilman tietokonettakin koulutus hoituu, käytännön toimet heijastetaan tietokoneelta valkokankaalle.

​Kouluttajana toimivat Vapaaehtoistyo.fi -palvelun tuottaja Ilkka Kalmanlehto ja Loviisan kaupungin hyvinvointikoordinaattori Päivi Heikkilä.