Petri Paju: Syliä tähteeksi – Järjestöjen elämää ja elämää järjestöissä. Lastensuojelun keskusliiton julkaisu

Syliä tähteeksi – Järjestöjen elämää ja elämää järjestöissä tarjoaa tuoreen, arkisen ja ihmisläheisen näkökulman järjestöjen maailmaan. Kirja esittää, että järjestöt ovat parhaimmillaan silloin, kun ne tukevat ihmisiä elämän siirtymissä.

Järjestöt sanovat mielellään olevansa lähellä ihmistä ja tuovansa ihmisen äänen esiin. Mutta tiedämmekö todella, mitä ihmiset ajattelevat järjestöistä ja niiden toiminnasta?
Kirjassa on yhteensä 43 haastattelujen pohjalta tiivistettyä järjestöelämäkertaa. Haastateltujen ihmisten kytkennät järjestöihin ovat erilaisia: luottamustoimia, asiakkuuksia, palkkatyötä. Tarinoiden kautta piirtyy kuva järjestöjen roolista talkoo-Suomesta tähän päivään ja järjestömaailman start upeihin.

Ihmisten kertoman perusteella voidaan sanoa, että Suomi on todella järjestöjen luvattu maa. Samalla järjestöt kuitenkin onnistuvat kuin ihmeen kaupalla pysymään näkymättöminä. Järjestöjen tulevaisuuden takaamiseksi niitä on pohdittava muunkin kuin mittaamisen ja tulosten näkökulmasta.
On muistettava, että kansalaistoiminnassa on organisaatioiden lisäksi kansalaisia. Tässä kirjassa pääsevät ääneen maailman parhaat amatöörit.

”Hieno työ kertomassa, kuinka moninaisella tavalla järjestöt ovat läsnä suomalaisten elämässä.” Nuorisotutkimuksen professori Tommi Hoikkala.

Lataa kirja Lastensuojelun keskusliiton sivuilta